Šviežiai skrudinta rūšinė kava
Šviežia rūšinė kava
Sakoma, kad kava pakeitė Vakarų pasaulio istoriją, nes šis unikalus gėrimas kvietė protus prabusti Apšvietos epochai, o naujai susikūrusios kavinės palengvino intelektualines diskusijas ir leido žmonėms iš skirtingų socialinių sluoksnių susiburti bei dalytis mintimis. Šiandien kavinės vis dar vilioja jaukiam pokalbiui, o aukščiausios kokybės kavą internetu galite užsakyti tiesiog į savo biurą ir namus. Mes kviečiame susipažinti su mūsų kuriama kavos kultūra, kuri padeda pasinerti į svaiginantį šviežiai skrudintos kavos aromatą, bei pažadinti savo protą ir pojūčius, besimėgaujant puodeliu, tobulai jūsų skoniui suderintos, rūšinės kavos. Belieka pradėti savo gastronominę kelionę, kurioje sutiksite įvairias kavos rūšis ir unikalius, aukščiausios rūšies pupelėse, glūdinčius skonius.
Kavos mylėtojams ir naujų skonių ieškotojams
Ar esate kavos entuziastas, norintis atrasti naujus kavos skonius? Nesvarbu, ar esate patyręs kavos žinovas, ar tik pradedate kelionę į nuostabų kavos pasaulį, mūsų asortimente tikrai surasite ką nors naujo ir įdomaus. Beieškant, greitai sužinosite, kurie kriterijai kavą padaro tobula jums, o rinktis rūšinę kavą galima pagal kelis esminius kriterijus.
Pagal kavos tipą
Vienas iš geriausių dalykų renkantis kavą, yra tai, kad nesvarbu, ar renkatės nemaltas kavos pupeles, ar maltą kavą, kiekvienas ras kažką, kas labiausiai tinka jo situacijai ir skoniui. Paeksperimentuokite su skirtingais kavos tipais ir išmėginkite mėgstamiausią kavos rūšį tiek iš anksto sumaltą, tiek pupelėse (kurios kur kas ilgiau, nei iš anksto sumalta kava, išlaiko šviežumą) – beliks nutarti kas patogiausia jums!
Pagal kavos rūšį
Gera rūšinė kava gali būti tiršta, švelni, subalansuota ar stipri. Šios rūšys buvo išskirtos tam, kad lengviau pasirinktumėte, kurio tipo kavą įsigyti ir neprašautumėte eksperimentuodami ir rinkdamiesi nemėgintas kavos pupeles.
Pagal skrudinimą
Skrudinimas vaidina itin svarbų vaidmenį, kuriant unikalų kavos skonio profilį. Nuo šviesaus skrudinimo su aiškiai juntama rūgštele iki tamsiau skrudintų, skirtų espreso kavos aparatams ir Moka kavinukams, pupelių. Kiekvieną rūšinę kavą mes skrudiname jai optimaliu skrudinimo lygiu, pagal individualų skrudinimo profilį, tačiau jums pasirinkimą supaprastinome iki “PLIKYMUI” ir “ESPRESO” pasirinkimų. Kavos pupelių niekada neperskrudiname, tad pažadinkite savo skonio receptorius, ragaudami skirtingų skrudinimo lygių kavos. Galbūt atrasdami unikalias kiekvieno iš jų savybes pastebėsite, kad pirmenybę teikiate tam tikram skrudinimui arba priešingai – mėgstate platų patirčių spektrą.
Pagal regioną
Kaip ir geras vynas, rūšinė kava skiriasi pagal regioną kur auga t.y. unikaliais skoniais ir savybėmis, ją apdovanoja pati šalis, klimatas, augimo aukštis, dirvožemis ir visa kas telpa į „terroir” sąvoką, o tai dar papildo kavos ūkių augintojų taikomos apdorojimo bei auginimo praktikos. Tyrinėkite kavos pasaulį, ragaudami pupelių iš skirtingų regionų ir patirdami įvairius skonių profilius. Nesvarbu, ar tai būtų afrikietiškų kavos pupelių vaisiškumas, kuriuo pasižymi Etiopiška kava, šokoladinės Centrinės Amerikos pupelių natos ar žemiškas Indonezijos rūšių aromatas – kiekvienas kraštas, ir net kiekvienas ūkis, turi savas skonines charakteristikas. Kavos gali būti panašios pagal savo auginimo regioną, tačiau net ir to paties regiono kava gali labai skirtis nuo tos pačios šalies kavos, dėl kavos pupelėms taikomų apdorojimo metodų ir eksperimentų, atliekamų su jomis. Kiekvienas kraštas turi savo istoriją, kurią gali papasakoti per savo kavą, belieka ją pamėginti patiems.
Read more