Espresso kava

Espresso kava – kokia ji?

Espresso kava – tai ne tik gėrimas, tai ritualas, žavintis mus savo intensyvumu ir skonio turtingumu. Ši kava yra sodri ir stipri, dažnai laikoma visų kavos rūšių karaliene dėl savo nepakartojamo stiprumo ir aromato. Espresso kava ruošiama iš specialiai atrinktų ir skrudintų kavos pupelių, kurios suteikia gėrimui ypatingą skonį. Espresso kavos stiprumas ir intensyvumas ne tik sužadina pojūčius, bet ir tampa nepakeičiamu kasdienio ritualo elementu. Daugelis kavos mėgėjų espresso pamilo už jo gebėjimą suteikti energijos pliūpsnį, bei jo intensyvų skonį, kuris leidžia mėgautis kiekvienu gurkšniu. Kava espresso yra koncentruota, todėl joje turi būti juntamas rūgštumas, kartumas ir saldumas,o taip pat labai svarbu gerai išmaišyti visą, puodelyje esančią kavą ir aišku ja mėgautis be cukraus, leidžiant skonio niuansams atsiskleisti.

 

Kokybiška espresso kava taip pat yra ir daugelio kitų kavos gėrimų, tokių kaip cappuccino, flat white, latte ar cortado, pagrindas, tačiau norint paruošti tobulą espresso, svarbios ne tik espresso kavos pupelės bet ir tinkama ruošimo įranga – kavos aparatas, kavos malimo malūnėlis ir net tokie niuansai kaip naudojamas vanduo ar vandens filtras.

Kavos gėrimo ritualas

Espresso kavos gėrimo ritualas, kaip ir ši kava, yra ypatingas ir unikalus. Tai ne tik mažas kavos puodelis, bet ir akimirka, skirta atsipalaiduoti ir pasimėgauti gyvenimo malonumais. Ritualas prasideda nuo šviežiai maltų kavos pupelių kvapo, kuris sužadina pojūčius. Tuomet paruošiamas pats espresso, procesu, kuriam svarbus kiekvienas žingsnis – nuo kavos pupelių malimo iki spaudimo ir tinkamos temperatūros vandens parinkimo.

Espresso kavos gėrimo ritualas taip pat turi ir savitą estetiką – mažytis puodelis, dažnai su gražiu tvirtų putų sluoksniu, vadinamu crema, yra neatsiejama espresso dalis. Espresso kavos gėrimo ritualas tuo ir ypatingas: šis mažutis puodelis kviečia atsipalaiduoti ir mėgautis gyvenimo smulkmenomis, kad ir kur bebūtumėte – namuose, darbe ar kavinėje.

Espresso kavos paruošimo būdai

Espresso kavos gaminimas yra savitas menas, reikalaujantis dėmesio ir profesionalumo. Kava espresso dažnai ruošiama naudojant specialų kavos aparatą, kuri užtikrina tinkamą vandens spaudimą ir temperatūrą, bei malama smulkiau.

Pirmasis svarbus elementas – kokybiškos kavos pupelės, kurios suteikia gėrimui išskirtinį skonį ir aromatą. Kavos ruošimas dažniausiai prasideda nuo kavos pupelių malimo, kurios sumalamos būtent espresso kavai tinkamu smulkumu, nes toks sumalimo lygis leidžia vandeniui pratekėti per kavą reikiamu greičiu ir taip išgaunamas maksimalus skonis ir kavos proporcijos. Tada malta kava dedama į specialia rankena vadinama holderiu yra stipriai suspaudžiama. Tinkamas spaudimas yra būtinas, nes vanduo, tekėdamas per suspaustą kavą, iš pupelių ištraukia visus skonius ir aromatus. Vanduo, kurio temperatūra yra apie 90 – 96 laipsnius, per 25 – 30 sekundžių prateka per kavą, sukurdamas intensyvų ir koncentruotą gėrimą. Tinkamas malimas, teisingas spaudimas, tinkama temperatūra ir tinkamos kavos bei vandens santykis – tai elementai, kurie ir sukuria tobulą espresso puodelį, kuris džiugina kavos gurmanus savo skoniu ir aromatu.

Užsisakykite internetu arba mūsų Taste Map kavinėse

Mėgaukitės espresso kava bet kur ir bet kada! Užsisakykite kokybišką espresso kavą internetu ir gaukite siuntinį tiesiai į savo namus Vilniuje ar bet kur Lietuvoje. Internetu galite pasirinkti iš plataus mūsų siūlomų kavos pupelių asortimento, kurios į jūsų namus atkeliaus ypatingai šviežios, nes skoniui ir aromatui išsaugoti, mes naudojame specialias, orui nepralaidžias pakuotes.

 

Norite, kad kavos gėrimas būtų mažutė proga išeiti iš namų? Apsilankykite mūsų Taste Map kavinėse Vilniuje, kur patyrę mūsų baristos pasirūpins, kad kiekvienas espresso puodelis būtų mažutė šventė jūsų gomuriui. Mūsų kavinės yra įsikūrusios patogiose vietose Vilniuje, užsuskite ir mūsų specialistai taip pat mielai pasidalins savo žiniomis apie kavos paruošimą ir padės išsirinkti tinkamiausias kavos pupeles jūsų kavos ritualams namuose.