Aeropress
AeroPress kava gurmanams
AeroPress kava yra tikras gurmanų džiaugsmas! AeroPress kavinukas suteikia galimybę eksperimentuoti su įvairiais kavos paruošimo būdais ir atrasti savo mėgstamiausią kavos skonį. Nesvarbu, ar esate tikras kavos gurmanas ir entuziastas, ar tiesiog mėgstate kokybišką kavą, AeroPress yra puikus pasirinkimas kiekvienam, kuris nori mėgautis nuostabiai išvirtos kavos skoniu ir aromatu.
Savo populiarumą AeroPress pelno dėl savo paprastumo ir greitumo – pats aparatas yra lengvas, kompaktiškas ir lengvai valomas, todėl puikiai tinka ne tik namie, bet ir kelionėse. Maža to, šis kavinukas leidžia kontroliuoti visas kavos sudedamąsias dalis – nuo vandens temperatūros iki spaudimo laiko, todėl kiekvieną kiekvienas išvirtas kavos puodelis bus toks, kokį mėgstate.
Kaip pagaminti kavą su AeroPress kavinuku?
Jei norite sužinoti, kaip pagaminti AeroPress kavą ir esate teisingame kelyje! Variacijų kaip naudoti AeroPress kavinuką ir AeroPress kavos receptų yra labai daug, o taip pat pasaulyje netgi vyksta AeroPress čempionatai! Beje jie vyksta ir Lietuvoje ir 2016 bei 2017 metais Taste Map komanda patys organizavome, pirmuosius Lietuvos AeroPress čempionatus. Čia pateikiame bazinį receptą AeroPress kavai paruosti, bet nebijokite eksperimentuoti ir ieškoti tinkamiausio sau recepto!
Pirmiausia, įkaitinkite vandenį iki 85 – 95 laipsnių. Tada įdėkite AeroPress filtrą į filtravimo dangtelį ir pritvirtinkite jį prie kavinuko.
Supilkite kavos pupeles ( jums reikės apie 15 – 18 gramų), sumaltas vidutinio smulkumo malimu, į kavinuką. Įpilkite šiek tiek karšto vandens, kad sudrėkintumėte kavą, ir palaukite apie 30 sekundžių. Tada pilkite likusį vandenį ir apie 10 sekundžių maišykite. Užfiksuokite AeroPress stūmoklį ir lėtai spauskite jį žemyn. Štai ir viskas – jūsų AeroPress coffee paruošta!
Verta paminėti, kad yra keli skirtingi AeroPress kavos gaminimo būdai. Vienas populiariausių yra „atvirkštinis“ metodas, kai kavinukas apverčiamas aukštyn kojomis, kad vanduo nenutekėtų per anksti.
Kokias kavos pupeles pasirinkti šiam gaminimo būdui?
Dažnai mūsų klientai klausia, kokia kava yra tinkama AeroPress kavinukui? Geriausia rinktis šviežiai skrudintas ir vidutiniu arba stambesniu malimu sumaltas kavos pupeles. Šis gaminimo būdas leidžia atskleisti subtiliąsias kavos natas, todėl verta rinktis kokybiškas kavos pupeles iš patikimų tiekėjų. „Taste Map“ siūlo platų šviežiai skrudintų kavos pupelių asortimentą, kuris puikiai tinka AeroPress kavai.
Klientams visada patariame paeksperimentuoti su skirtingomis kavos pupelių rūšimis ir skrudinimo lygiais. Pavyzdžiui, šviesesnio skrudinimo pupelės gali suteikti kavos gėrimui švelnesnius, vaisinius ir gėlių aromatus, o tamsesnio skrudinimo pupelės suteiks intensyvesnį ir sodresnį skonį. Taip pat svarbu naudoti šviežiai maltas pupeles – tai užtikrins geriausią skonį ir aromatą.
AeroPress filtrai
AeroPress filtrai yra itin svarbi šio proceso dalis, nes būtent jų dėka gaunama kava be nuosėdų. „Taste Map“ asortimente rasti aukštos kokybės AeroPress filtrus, kurie puikiai tiks jūsų AeroPress kavinukui.
Šalia plačiai paplitusių popierinių filtrų, galite rinktis ir metalinius filtrus. Metaliniai filtrai būna daugkartinio naudojimo, todėl padeda sumažinti atliekų kiekį, bei filtruojant kavą, jie praleidžia natūralius kavoje esančius aliejus, todėl kai kurie gurmanai renkasi būtent juos, nes taip kava įgauna gilesnį ir turtingesnį skonį.
Užsisakykite internetu arba mūsų Taste Map kavinėse
Jei panorote šio tipo kavą išvirti namuose, mūsų asortimente AeroPress kavinuką, filtrus ir kokybiškas kavos pupeles , kuriuos užsisakyti galite tiesiog internetu. Taip veikiai įgusite išvirti gardžią šios rūšies kavą ir AeroPress kaina bei kokybė kasdien džiugins jus ir jūsų svečius.
Nors internetu pirkti yra išties patogu ir greita, mes kviečiame apsilankyti ir mūsų kavinėse Vilniuje, kur galėsite įsigyti ne tik paragauti AeroPress kavos ir jai reikalingų ingredientų, bet ir pasikonsultuoti su mūsų kavos specialistais. Jie mielai atsakys į visus jūsų klausimus apie AeroPress kavinuką, kavos pupeles ir paruošimo metodus.