Peru Amazonas rūšinis šokoladas / Kevérza Cocoa Roasters 65 g
Priedai prie kavos4,50 €
75% juodasis šokoladas, 65 g
Pagaminta Lietuvoje rankomis nuo pupelės iki plytelės
Peru Norandino kooperatyvas veikia keturiuose vietinių tinklų Piuros, Amazonės, Tumbeso ir San Martino regionuose. Amazonės regionas yra Peru šiaurės rytuose, tarp Andų kalnų grandinės ir Amazonės.
Norandino kooperatyvas įsikūrė 2005 m. Siekdamas padėti smulkiesiems ūkininkams pereiti prie tvarios agromiškininkystės sistemas ir kovoti su klimato kaita. Jų pajėgomis buvo pasodinta per 250 000 kakavos, medienos ir kitų medžių. Ir taip sukuriama didelę biologinę įvairovę turintys miškai. Taip pat luoselėjama daug vietinių medžių, tarp kurių yra senovinė Nacional kakavos veislė.
Regione auga reta kakavos rūšis Piura Blanco, kuri per pastarajį dešimtmetį buvo išsaugota nuo išnykimo. Ši rūšis priklauso Nacional genetinei grupei laikoma viena iš seniausių kakavos rūšių. Ji buvo auginama tarp Peru ir Ekvadoro ribų jau 5000 metų.
Skonio natos: Braškės, apelsinai, makadamijų riešutai
Apdorojimo būdas: Fermentuota 7 d. džiovinta 9 d.
Kakavos pupelių porūšis: Nativa, Nacional
Sudėtis: kakavos masė, kakavos sviestas, cukrus.
Min. 75% kakavos sausųjų medžiagų.
Gali būti būti anakardžių riešutų ir pieno likučių.
Maistingumo deklaracija: 100g
Energinė vertė: 1941kl/ 460kcal
Riebalai/ iš kurių sočiųjų riebalų: 37g/ 20g
angliavandeniai/ iš kurių cukrų: 43g/ 25g
baltymai: 8g
druska: 0,1g
Neturime