CASCARA – džiovintų kavos uogų arbata
2014.12.18
Paragauti kavos uogų arbatos – retas malonumas.
Dažniausiai šis gėris ir lieka pažįstamas tik kavos augintojų pasauliui, retai eksportuojamas ir laikomas egzotišku produktu visoje Europoje.
Džiaugiamės šiandien atvežę „Cascaros” į Lietuvą ir norim ja pasidalinti su Jumis.
Šios arbatos pavadinimas yra kilęs iš Ispanų kalbos žodžio, reiškiančio išlukštenti.
Cascaros arbatoje yra kofeino, tačiau mus sužavėjo cascaros skonis. saldi, vaisinė, su švelnia rūgštele. Dominuoja erškėtrožės, razinos, cinamonas ir saldžios raudonos uogos, vanilės švelnumas.
Cascara galima mėgautis viena arba derinti su kava.
Mūsų rekomenduojamos proporcijos: 12g cascaros – 200ml vandens.
Suberkite ją į mėgstamiausią kavinuką ar arbatinuką (puikiai tiks prancūziškas kavinukas-French Press) ir užplikykite karštu, tačiau neverdančiu vandeniu. Plikykite 4-8 minutes atsižvelgdami į tai, kokio stiprumo arbatą mėgstate. Tam, kad arbatą užplikytumėte tolygiai, gerai išmaišykite prieš gerdami.
Ši Cascara turi tiesioginį atsekamumą iki pat kavos ūkio.
Regionas/Kilmės šalis: Matagalpa/Nikaragva
Augimo aukštis: 850-1150 metrų virš jūros lygio.
Ūkis: El Limoncillo
rūšis: 100 % Arabika
Porūšis: Pacamara
Apdorojimo būdas: drėgnasis (angl.washed)