logo
Loading...

CASCARA – džiovintų kavos uogų arbata

Autorius: Ieva Ivonė - Lietuvos piešimo ant kavos čempionė, Taste Map įkūrėja

Paragauti kavos uogų arbatos – retas malonumas.

Dažniausiai šis gėris ir lieka pažįstamas tik kavos augintojų pasauliui, retai eksportuojamas ir laikomas egzotišku produktu visoje Europoje.

Džiaugiamės šiandien atvežę „Cascaros“ į Lietuvą ir norim ja pasidalinti su Jumis.

Šios arbatos pavadinimas yra kilęs iš Ispanų kalbos žodžio, reiškiančio išlukštenti.

 

Cascaros arbatoje yra kofeino, tačiau mus sužavėjo cascaros skonis. saldi, vaisinė, su švelnia rūgštele. Dominuoja erškėtrožės, razinos, cinamonas ir saldžios raudonos uogos, vanilės švelnumas.

Cascara galima mėgautis viena arba derinti su kava.

 

Mūsų rekomenduojamos proporcijos: 12g cascaros – 200ml vandens.

Suberkite ją į  mėgstamiausią kavinuką ar arbatinuką (puikiai tiks prancūziškas kavinukas-French Press) ir užplikykite karštu, tačiau neverdančiu vandeniu. Plikykite 4-8 minutes atsižvelgdami į tai, kokio stiprumo arbatą mėgstate. Tam, kad arbatą užplikytumėte tolygiai, gerai išmaišykite prieš gerdami.

 

Ši Cascara turi tiesioginį atsekamumą iki pat kavos ūkio.

 

Regionas/Kilmės šalis: Matagalpa/Nikaragva

Augimo aukštis: 850-1150 metrų virš jūros lygio.

Ūkis: El Limoncillo

rūšis: 100 % Arabika

Porūšis: Pacamara

Apdorojimo būdas: drėgnasis (angl.washed)

 

IMG_1739

 

 

 

 

 



Panašios istorijos

Domas Ivonis

Kavos ruošimas. Hario V60

Kita stotelė -  Japonija.! Taip taip, ne kur kitur, bet būtent čia buvo išrastas kitas plikymo būdas – Hario V60.. Hario istorija prasideda 1...

Skaityti
Domas Ivonis

Kavos ruošimas.Chemex

Kas yra juoda filtrinė kava?  Vis daugiau ir daugiau kavos entuziastų renkasi šį variantą dėl skonio profilių įvairovės, paruošimo paprastu...

Skaityti
Ieva Ivonė

Šaltos kavos

Vasaros karščiai neįsivaizduojami be šaltos kavos. Ji ne tik tonizuoja, bet ir puikiai atgaivina, malšina troškulį. Tiršta ir saldi šalta...

Skaityti
Sekite mus @tastemap