Apie Lietuvos AeroPress čempionatą
2016.03.31
Jau turime čempionato plakatą, kurio kūrimas pats savaime yra čempionatas!
Jeigu tvirtai apsisprendėte pamėginti ir sudalyvauti šiame čempionate, registracija vyksta čia: http://www.tastemap.lt/2016-lt-aeropress/
Lauksime visų norinčių pamatyti viską iš arčiau.Čempionatas bus atviras visiems.
Pats laikas būtų sudėti esminius taškus apie aeropress, kavos ruošimą šiuo puikiu instrumentu, čempionato esmę, teisėjus, eigą, partnerius.
Aeropress čempionato istorija prasidėjo kai 2008 m. Osle, Norvegijoje Tim Wendelboe savo kavinėje surengė pirmą čempionatą. buvo trys dalyviai, visi paruošė Aeropress , vėliau pasivaišino tortu ir vynu.
Čia buvo pradžia. O išaugo į tai, kad 2015 m. Sietle vyko didžiausias iki šiol Pasaulio Aeropress čempionatas. Su atskira 300 m2 erdve, 35 dalyviais iš įvairių šalių, 10 teisėjų bei 500 žiūrovų.
Labai džiaugiamės pagaliau įvyksiančiu pirmuoju čempionatu ir Lietuvoje. Nors čempionatas pirmas, bet norime ir tikimės pakankamai rimtai pasispardyti. Turėsime 150m2 erdvės mūsų kavos skrudinimo manufaktūroje, tikimės, kad oras bus puikus ir tuomet turėsime papildomos erdvės šventei ir lauke. Turėsime puikius partnerius, kuriems esame labai dėkingi už pagalbą ir už palaikymą. Primulator – už pagalbą su įranga bei techniniais klausimais, Kavos Architektams – už visapusį palaikymą, pagalba organizuojant, populiarinant renginį, Standart – už prisidėjimą prizais bei už vieno iš teisėjų delegavimą į čempionatą, Sweet Root – už būsimą puikų maistą renginio metu, Audiogourmet– už entuziazmą bei populiarinimą.
Kas bus renginio metu be čempionato
Daug kavos ragavimų bei degustacijų
Ledų Architektų ledai
Sweet Root patiekalai
Supažindinimas su kavos skrudinimu
Daug muzikos
Čempionato dieną mūsų kavinė nedirbs, visas veiksmas persikels čia
Preliminariai pradėti planuojame 11:30 , bet laikas dar gali keistis, priklausomai nuo dalyvių skaičiaus. Būtinai informuosime šiomis dienomis.
Apie prizus
Verta paminėti ir prizus, visvien kažkiek ir jie svarbūs.
I vieta – kelionė į pasaulio Aeropress čempionata dubline, garbė ir įsipareigojimas. Aerobie prizai, Standart žurnalo metinė prenumeratą, Aeropress trofėjus.
II vieta – Aerobie prizai, Standart žurnalo pusmečio prenumerata, Aeropress trofėjus
III vieta – Aerobie prizai, Standart žurnalo pusmečio prenumerata, Aeropress trofėjus
Apie teisėjus
Čempionate teisėjaus:
Vaiva maškovaitė ( Kaffeine, UK. dukart Lietuvos kavos ruošimo čempionė)
Ondrej Petrus ( Standart magazine, Doubleshot, 2016 Slovakijos Ibrik čempionato nugalėtojas )
Marcin Moczydlowski ( Primulator, sertifikuotas teisėjas, Lenkijos piešimo ant kavos čempionas)
Na ir mus manome, kad žinote, teisėjausime pasikeisdami:
Ieva Ivonė (Taste Map)
Domas Ivonis (Taste Map)
Apie čempionato eigą
Vienu metu pasirodys du arba trys dalyviai (žiūrėsime pagal dalyvių skaičių). Kiekvienam dalyviui bus suteikta:
Kava
Galimybė susimalti kavą Mahlkoenig ek43 malūnu
Vanduo (galima naudoti ir savo atsineštą)
Karšto vandens boileris arba virdulys karštam vandeniui
„Kettle” vandens pylimui
Svarstyklės
Aeropress ir filtrai, jeigu nenaudosite savo
Talpos į kur spausti kavą bei puodeliai, kuriuos reikės pateikti vertinimui
Suteikta bus praktiškai viskas, ko reikia paruošti 200 ml aeropress kavos. Iš dalyvių bus reikalingi skaniausi aeropress paruošimo būdai, atsipalaidavimas ir gera nuotaika.
2016 Lietuvos AeroPress Čempionato taisyklės
Apie naudojamą kavą
Kaip numatyta taisyklėse, visi dalyviai naudos vienodą kavą. Tai bus išskirtinė kava – Colombia Jaime Ariza, džiovinta šaltu oru. Plačiau apie šią kavą :
Šios kavos treniruotėms bus galima įsigyti el.parduotuvėje, kavinėje m.k.Čiurlionio g.8 bei pas Kavos Architektus Klaipėdoje nuo 2016 04 04.
Aeropress pradžiamokslis ir patarimai
Radome kelis puikius video apie aeropress ruošimą, siūlome peržiūrėti:
Bei daug aeropress pergalės receptų:
Čia tik maža dalis to, ką dar galima rasti apie Aeropress. Kaip matysite, pagrindiniai dalykai, kurie nulems pergalę ir kuriuos galima keisti ruošiant aeropress yra:
Kavos kiekis
Malimo lygis
Vandens temperatūra
Plikymo bei sudrėkinimo („bloom”) laikas
Spaudimo laikas
Maišymas
Ar klasikiniu, ar „atvirkščiu” būdu ruošiamas AeroPress
JEIGU TVIRTAI APSISPRENDĖTE PAMĖGINTI IR SUDALYVAUTI ŠIAME ČEMPIONATE, REGISTRACIJA VYKSTA ČIA: HTTP://WWW.TASTEMAP.LT/2016-LT-AEROPRESS/