Naujienos iš Afrikos

Ieva Ivonė
Autorius: Ieva Ivonė - Lietuvos piešimo ant kavos čempionė, Taste Map įkūrėja

Kenya Muburi

Atkeliavusi tiesiai iš Rwama kavos augintojų kooperatyvo, apdorota Muburi „kavos fabrike“,  Muburi kavos fabrikas susijęs su Rwama kavos augintojų kooperatyvu.

Nurinkę kavos uogas, Rwama kooperatyvo kavos augintojai jas atneša į gamyklą/fabriką, kur kavos uogos yra apdorojamos drėgnuoju būdu.

Vanduo kavos apdorojimui naudojamas iš Karimikiu upės (vandens rezervuarų užpildymui bei recirkuliacijai). Po minkštimo nuėmimo kavos pupelės yra per naktį palaikomos, tuomet plaunamos, mirkomos ir galiausiai išberiamos ant džiovinimo stalų. Ant džiovinimo stalų kava dažnai vartoma, vėliau rūšiuojama ir pristatoma į malūną (angl. dry mill), kur yra pašalinami nereikalingi sluoksniai nuo kavos pupelių paviršiaus, išvaloma bei rūšiuojama kava.

Po šio ilgo kelio žalia kava atkeliauja pas mus.

Yra skrudinama tik po užsakymo.

Tada puodelyje atsiskleidžia abrikosai, vyšnios, guavos vaisiai skonyje ir aromate.

Labai sultinga ir saldu. Itin vaisiška. Subalansuota.

Ypatingas gaivumas plikant.

Iti charakteringas, ekspresyvus espresso.

 

Ethiopia Harrar

 

Pirmą kartą turime Ethiopijos kavą iš Harar regiono.

Prireikė nemažai laiko kol radome ypatingą kavą šiame regione.

Būtent ši, Ethiopia Harrar Longberry, užbūrė unikaliu raudonojo vyno skoniu.

Kupinu juodųjų serbentų, mėlynių, šiek tiek šokoladinių natų.

Už tai atsakingas sausasis apdorojimas ir didesnės („longberry“) pupelės.

Ethiopia Harrar sužavės Ethiopia Shakiso kavos mylėtojus.

„Sprogs“ puodelyje su dar didesne jėga, saldumu, kūnu ir mėlynomis uogomis.

Labai tinkama espresso „užtaisui“.

Arba stipresniam, „šokoladiniam“, kreminiam plikymui.

Afrikos kavos vis dar nepaliauja stebinti!

 

 

 



Panašios istorijos

Vilnius Coffee Festival 2019. Mūsų įspūdžiai ir pergalės
Vasario 8-10 dienomis Vilniuje, Menų fabrike LOFTAS vyko Vilniaus kavos festivalis. Šiemet pasirinktas šūkis – „Atrask 800 kavos veidų“ ir ši paieška tęsėsi įvairiausiais profiliais. Kavos ruošimo būdai, pupelių porūšiai ir šalys, iš kurių jos atkeliavo, skirtingi skrudintojai ir galiausiai – puodelį palydinti baristos ranka. Visų šių kintamųjų kombinacijos veikiausiai galėtų viršyti 800 galimų variantų, skoni...
2017 Coffee Week | Čempionatai | Mūsų laimėjimai
WOW !   2017 m. : Lietuvos kavos ragavimo čempionatas: I vieta, Domas Ivonis, Taste Map . II vieta,  Laima Bandzaitė, Taste Map.   Lietuvos "latte art" čempionatas: III vieta, Greta Mozolevskytė, Taste Map.   Lietuvos kavos ruošimo čempionatas I vieta, Laurynas Arlauskas laimėjo su mūsų skrudinta El Salvador Santa Rita.   Geriau ir pasvajot negalėjom, šis savaitgalis buvo nes...
Mes 14-ti World Latte Art Championship !!!! Ieva čempionė !!! :))
Sunkus ir ilgas darbas duoda rezultatus, dar kartą tai įrodėm :). Kitais metais ruošimės finalui. Pasaulio !. Ačiū visiems padėjusiems už pagalbą !. Ir vėl būdami "barista team of 2" kuriam stebuklus :)). . Susitiksim prie puodelio TASTE MAP kavos su vienu iš Ievos piešinių ! ;). .