Naujienos iš Afrikos
2014.11.24
Kenya Muburi
Atkeliavusi tiesiai iš Rwama kavos augintojų kooperatyvo, apdorota Muburi „kavos fabrike”, Muburi kavos fabrikas susijęs su Rwama kavos augintojų kooperatyvu.
Nurinkę kavos uogas, Rwama kooperatyvo kavos augintojai jas atneša į gamyklą/fabriką, kur kavos uogos yra apdorojamos drėgnuoju būdu.
Vanduo kavos apdorojimui naudojamas iš Karimikiu upės (vandens rezervuarų užpildymui bei recirkuliacijai). Po minkštimo nuėmimo kavos pupelės yra per naktį palaikomos, tuomet plaunamos, mirkomos ir galiausiai išberiamos ant džiovinimo stalų. Ant džiovinimo stalų kava dažnai vartoma, vėliau rūšiuojama ir pristatoma į malūną (angl. dry mill), kur yra pašalinami nereikalingi sluoksniai nuo kavos pupelių paviršiaus, išvaloma bei rūšiuojama kava.
Po šio ilgo kelio žalia kava atkeliauja pas mus.
Yra skrudinama tik po užsakymo.
Tada puodelyje atsiskleidžia abrikosai, vyšnios, guavos vaisiai skonyje ir aromate.
Labai sultinga ir saldu. Itin vaisiška. Subalansuota.
Ypatingas gaivumas plikant.
Iti charakteringas, ekspresyvus espresso.
Ethiopia Harrar
Pirmą kartą turime Ethiopijos kavą iš Harar regiono.
Prireikė nemažai laiko kol radome ypatingą kavą šiame regione.
Būtent ši, Ethiopia Harrar Longberry, užbūrė unikaliu raudonojo vyno skoniu.
Kupinu juodųjų serbentų, mėlynių, šiek tiek šokoladinių natų.
Už tai atsakingas sausasis apdorojimas ir didesnės („longberry”) pupelės.
Ethiopia Harrar sužavės Ethiopia Shakiso kavos mylėtojus.
„Sprogs” puodelyje su dar didesne jėga, saldumu, kūnu ir mėlynomis uogomis.
Labai tinkama espresso „užtaisui”.
Arba stipresniam, „šokoladiniam”, kreminiam plikymui.
Afrikos kavos vis dar nepaliauja stebinti!