Cascara – džiovintų kavos uogų arbata
2013.03.06
Ši arbata yra visiška naujiena Lietuvoje, todėl mes sugalvojome pristatyti Jums šį žaismingą produktą susijusį su kava. Cascara yra gaminama iš džiovintų kavos uogų. Jos pavadinimas yra kilęs nuo ispaniško žodžio “cascara” – išlukštenti
(iš ispanų k.). Ši arbata dažniausiai vartojama kavą auginančiose šalyse, ypač populiari Bolivijoje, Yemene. Šiose šalyse cascara yra vadinama “armijos kava” arba “neturtingųjų kava”. Cascara turi nemažai kofeino, todėl puikiai tonizuoja. Jos skonis labai įdomus. Ji saldi, turi švelnę rūgštelę, šiek tiek primena raudonąją Roibos arbatą, joje dominuoja razinų natos, švelniai juntama erškėtrožė. Labai žavi, gerą viskį primenanti spalva. Litrui vandens reikia apie 20g cascaros geram skoniui išgauti. Prie šios arbatos labai tinka medus. O Cascara su ledukais – puikiai atgaivina.
Tai dar viena galimybė prisiliesti prie kavos šiek tiek arčiau ir šiek tiek kitu kampu.