logo
Loading...

Cascara – džiovintų kavos uogų arbata

Autorius: Ieva Ivonė - Lietuvos piešimo ant kavos čempionė, Taste Map įkūrėja

Ši arbata yra visiška naujiena Lietuvoje, todėl mes sugalvojome pristatyti Jums šį žaismingą produktą susijusį su kava. Cascara yra gaminama iš džiovintų kavos uogų. Jos pavadinimas yra kilęs nuo ispaniško žodžio “cascara” – išlukštenti
(iš ispanų k.). Ši arbata dažniausiai vartojama kavą auginančiose šalyse, ypač populiari Bolivijoje, Yemene. Šiose šalyse cascara yra vadinama “armijos kava” arba “neturtingųjų kava”. Cascara turi nemažai kofeino, todėl puikiai tonizuoja. Jos skonis labai įdomus. Ji saldi, turi švelnę rūgštelę, šiek tiek primena raudonąją Roibos arbatą, joje dominuoja razinų natos, švelniai juntama erškėtrožė. Labai žavi, gerą viskį primenanti spalva. Litrui vandens reikia apie 20g cascaros geram skoniui išgauti. Prie šios arbatos labai tinka medus. O Cascara su ledukais – puikiai atgaivina.

Tai dar viena galimybė prisiliesti prie kavos šiek tiek arčiau ir šiek tiek kitu kampu.

 



Panašios istorijos

Taste Map Coffee Roasters

Visos 250 g kavos jau šventinėse pakuotėse

2023 - 2024 m. šventiniam sezonui turime net dvi išskirtines pakuotes. Visos per el.parduotuvę užsakytos kavos nuo 2023 11 27 atkeliaus šventi...

Skaityti
Domas Ivonis

Brazil Daterra Masterpieces

2021 „Daterra Masterpieces“ aukciono tema buvo žvaigždynai, kuriuos stebi vietinės etninės grupės. Aukcione laimėjome net tris "Masterpie...

Skaityti
Domas Ivonis

Kavos ruošimas. Hario V60

Kita stotelė -  Japonija.! Taip taip, ne kur kitur, bet būtent čia buvo išrastas kitas plikymo būdas – Hario V60.. Hario istorija prasideda 1...

Skaityti
Domas Ivonis

Kavos ruošimas.Chemex

Kas yra juoda filtrinė kava?  Vis daugiau ir daugiau kavos entuziastų renkasi šį variantą dėl skonio profilių įvairovės, paruošimo paprastu...

Skaityti
Sekite mus @tastemap