Guatemala Cahabon / Kevérza Cocoa Roasters

2.40 €

30 g. Tamsaus pieniško šokolado. 

Min. 55% kakavos sausųjų medžiagų.

Pagaminta Lietuvoje rankomis nuo pupelės iki plytelės

Buvęs šventas simbolis ir vertės matas nuo Majų kultūros laikų iki šių dienų kakava išlaikė svarbią vietą Gvatemalos tradicijose. Cahabón regiono kalvose auginamas kardamonas, cinamonas, čili pipirai ir kakava įgyjanti intensyvius prieskoninius aromatus. Cahabón kakavos pupelės yra intensyvios ir nors nėra labai kompleksiško skonio profilio jos maloniai nustebina vaisine rūgštele, riešutiniu kartumu ir viską užbaiginačiomis karamelės užuominomus.

Skonio natos: Turtingos uogų (vyšnių, serbentų) natos su subtiliomis kardamono ir grietinėlės užuominomis.

Apdorojimo būdas: 7-8 dienas fermentuojama medinėse dėžese ir džiovinama šiltnamiuose pakeltuose ant bambukinių paklotų. 

Porūšis: Trinitario, UF-667 

Kilmės šalis/Regionas: Cahabón