Kavos ruošimas. Hario V60
Kita stotelė -  Japonija.! Taip taip, ne kur kitur, bet būtent čia buvo išrastas kitas plikymo būdas – Hario V60.. Hario istorija prasideda 1921 m. Tokijuje. Būtent šiais metais yra įkuriama įmonė, kuri pradėjo konstruoti ir gaminti namų apyvokos bei chemijos pramonės stiklo produktus. Per 30 metų patirties Hario užpatentavo Hario stiklą (angl. Hario Glass.), kuris jų teigimu yra iš 100 proc. natūralių mineralų, dėl gere...
Kavos ruošimas.Chemex
Kas yra juoda filtrinė kava?  Vis daugiau ir daugiau kavos entuziastų renkasi šį variantą dėl skonio profilių įvairovės, paruošimo paprastumo ar vedami noro išbandyti kažką naujo. Taigi, kas tai? Trumpai tariant ~98 proc. vandens ir ~2 proc. įvairių tirpių cheminių elementų esančių kavoje. Tikriausiai reikėtų pradėti nuo to, jog šį ruošimo būdą išpopuliarino ypatingos kavos ruošimo vietos (angl. Specialty Coffee...
CASCARA - džiovintų kavos uogų arbata
Paragauti kavos uogų arbatos - retas malonumas. Dažniausiai šis gėris ir lieka pažįstamas tik kavos augintojų pasauliui, retai eksportuojamas ir laikomas egzotišku produktu visoje Europoje. Džiaugiamės šiandien atvežę "Cascaros" į Lietuvą ir norim ja pasidalinti su Jumis. Šios arbatos pavadinimas yra kilęs iš Ispanų kalbos žodžio, reiškiančio išlukštenti..   Cascaros. arbatoje yra kofeino, tačiau mus...
Šaltos kavos
Vasaros karščiai neįsivaizduojami be šaltos kavos. Ji ne tik tonizuoja, bet ir puikiai atgaivina, malšina troškulį. Tiršta ir saldi šalta kava neretai atstoja ir desertą. Viena tokių, affogato .(iš italų kalbos − nuskendęs). .Tai vienas paprasčiausiai pagaminamų, tačiau labai gardus šaltos kavos desertas. Tereikia dviejų ingredientų − ledų ir nedidelio kiekio stiprios kavos (geriausiai tinka espresso). .Tradicinė aff...
Etiopijos kavų kolekcija
Norime pasidžiaugti ir pristatyti Jums. mūsų šio sezono naujienas, 4 nuostabias Etiopijas... .Jos pasiekė mus tiesiai iš augintojų, pasaulyje gerai žinomų ir labai vertinamų, kartais vadinamų išskirtinės kavos "Boutique" - Ninety Plus.. Šie žalios kavos tiekėjai išsiskiria iš kitų tuo, kad dalyvauja visuose kavos procesuose, nuo jos auginimo, rinkimo, apdorojimo iki tiekimo skrudintojams. Visos šios kavos yra atkeliavusios...
Kodėl reikia maltis kavą namuose?
Šviežumas. kavai yra labai svarbus. Šviežumo sąvoką reiktų suprasti plačiąja šio žodžio prasme. Šviežias yra ne tik kavos derlius, skrudinimas, bet ir malimas. Malimas prieš pat ruošiant kavą yra labai svarbus.. Susimaldami kavą prieš pat jos plikymo momentą užtikrinsime daug aromatingesnį, kokybiškesnį ir gardesnį kavos puodelį.. Pirmiausia dėl to, kad pirkdami kavos pupeles tiksliai matysite ką perkate, nesunkiai g...
Kavos apdorojimo metodai. Drėgnasis
. Nuotraukoje - Rankinis pavyzdinis kavos minkštimo nuėmimo įrenginys Kolumbijoje... . Prieš pradedant ilgą ir mums įdomiausią teorinę dalį apie drėgnąjį apdorojimo metodą, kuri tikimės bus įdomi visiems kavos entuziastams, norime supažindinti su kavomis, kurios yra apdorotos drėgnuoju būdu ir esančios mūsų asortimente J Jeigu tik susidomėsite, siūlome paragauti. Būtų pati geriausia praktika po teorinės pamokos J :. ...
Rūgštingumas kavoje ir kaip mes jį suvokiame
Labai dažnai per įvairias kavų degustacijas, ragaujant rūgštingesnes kavas iš Etiopijos, Kenijos ar Gvatemalos tenka išgirsti atsiliepimus iš žmonių, kad šios kavos yra per rūgščios, jos neprimena kavos ir kt. Tačiau galbūt mums prie tokių kavų reikia tiesiog priprasti iš naujo?. Šį kartą iš teigiamos pusės, nes rūgštingumo sąvoka , mūsų nuomone, gali būti sugadinta „dažnai vartojamų“ defektinių rūgščių k...
Degustacinis kavos rinkinys
.5 skirtingos rūšys išskirtinės kavos. Puiki galimybė išragauti, mėgautis naujais pojūčiais ir atrasti savo mėgstamą kavą. Rinkinys susideda iš:..   Brazil Mogiana Pulped Natural. - univerali, subalansuota, saldžiu aromatu paperkanti Brazilijos arabica iš mogiana regiono. Paskrudinta vidutiniškai. Tinkama visiems paruošimo būdams.. Indonesia Sumatra Mandheling. - išskirtinė, charakteringa, stipri. išskirtinio žemi...
Cascara - džiovintų kavos uogų arbata
Ši arbata yra visiška naujiena Lietuvoje, todėl mes sugalvojome pristatyti Jums šį žaismingą produktą susijusį su kava. Cascara yra gaminama iš džiovintų kavos uogų. Jos pavadinimas yra kilęs nuo ispaniško žodžio “cascara” - išlukštenti .(iš ispanų k.). Ši arbata dažniausiai vartojama kavą auginančiose šalyse, ypač populiari Bolivijoje, Yemene. Šiose šalyse cascara yra vadinama “armijos kava” arba “neturtin...
Maragogipe ir Finca La Bolsa
  PRADŽIAI ŠIEK TIEK BENDRAI APIE ŠĮ NESTANDARTINĮ PORŪŠĮ. PAGRINDINĖ YPATYBĖ IŠSKIRIANTI MARAGOGIPE ( arba maragogype ) KAVĄ IŠ KITŲ PORŪŠIŲ – YPATINGAI DIDELĖS KAVOS PUPELĖS. TUO PAČIU IR ŠIO PORŪŠIO KAVAMEDIS ATRODO KITAIP NEI KITI – JAM BŪDINGI DIDESNI LAPAI BEI MAŽESNIS KAVOS PUPELIŲ DERLIUS. NATŪRALU, KAD KAVOS AUGINTOJAMS TIESIOG NE VISADA YRA PARANKU AUGINTI ŠĮ PORŪŠĮ. MARAGOGIPE  YRA NATŪR...