Kavos ruošimas. Hario V60
Kita stotelė -  Japonija.! Taip taip, ne kur kitur, bet būtent čia buvo išrastas kitas plikymo būdas – Hario V60.. Hario istorija prasideda 1921 m. Tokijuje. Būtent šiais metais yra įkuriama įmonė, kuri pradėjo konstruoti ir gaminti namų apyvokos bei chemijos pramonės stiklo produktus. Per 30 metų patirties Hario užpatentavo Hario stiklą (angl. Hario Glass.), kuris jų teigimu yra iš 100 proc. natūralių mineralų, dėl gere...
2017 Lietuvos Aeropress čempionatas | Taisyklės
Taisykles rasite paspaudę šią nuorodą : 2017 Lietuvos AeroPress Čempionato taisyklės.
2017 Lietuvos Aeropress Čempionatas | Registracija
. // .
2017 Coffee Week | Čempionatai | Mūsų laimėjimai
WOW !   2017 m. : Lietuvos kavos ragavimo čempionatas: I vieta, Domas Ivonis, Taste Map . II vieta,  Laima Bandzaitė, Taste Map.   Lietuvos "latte art" čempionatas: III vieta, Greta Mozolevskytė, Taste Map.   Lietuvos kavos ruošimo čempionatas I vieta, Laurynas Arlauskas laimėjo su mūsų skrudinta El Salvador Santa Rita.   Geriau ir pasvajot negalėjom, šis savaitgalis buvo nes...
Kavos ruošimas.Chemex
Kas yra juoda filtrinė kava?  Vis daugiau ir daugiau kavos entuziastų renkasi šį variantą dėl skonio profilių įvairovės, paruošimo paprastumo ar vedami noro išbandyti kažką naujo. Taigi, kas tai? Trumpai tariant ~98 proc. vandens ir ~2 proc. įvairių tirpių cheminių elementų esančių kavoje. Tikriausiai reikėtų pradėti nuo to, jog šį ruošimo būdą išpopuliarino ypatingos kavos ruošimo vietos (angl. Specialty Coffee...
Apie Lietuvos AeroPress čempionatą
Jau turime čempionato plakatą, kurio kūrimas pats savaime yra čempionatas!. . Jeigu tvirtai apsisprendėte pamėginti ir sudalyvauti šiame čempionate, registracija vyksta čia: http://www.tastemap.lt/2016-lt-aeropress/.. Lauksime visų norinčių pamatyti viską iš arčiau.Čempionatas bus atviras visiems. .   Pats laikas būtų sudėti esminius taškus apie aeropress, kavos ruošimą šiuo puikiu instrumentu, čempionato...
2016 Lietuvos AeroPress čempionatas | Registracija
Turime gerų naujienų - pradedame ilgai lauktą registraciją !   DATA: 2016 04 23. VIETA: SAVANORIŲ PR. 176F, VILNIUS | TASTE MAP COFFEE ROASTERY. DALYVIO MOKESTIS: 10 €.   Registraciją vyksta čia : ..http://www.tastemap.lt/2016-lt-aeropress/..   Laukiam visų norinčių ir pažadam puikų renginį, o nugalėtojui kelionę į 2016 Pasaulio AeroPress čempionata Dubline.   Čempionato taisy...
2016 Lietuvos kavos kultūros dienos | Mūsų laimėjimai
2016 Lietuvos kavos ragavimo čempionatas | Karina Gogol I vieta. 2016 Lietuvos kavos ruošimo čempionatas | Lukas Aukštakalnis III vieta.   Džiaugiamės ir didžiuojamės Karina, kuri išplėšė pergalę ir kelionę į Pasaulio kavos ragavimo čempionatą | World Cup Tasters Championship 2016 (http://www.worldcuptasters.org), kuris vyks jau 2016 03 29 - 04 01 Kinijoje, Šanhajuje. Rimtai pradedam ruoštis pasaulio čempionat...
Kelionė po Dominikos Respublikos kavos ūkius
. Visos nuotraukos ir įspūdžiai jau netrukus!.
Pirmoji kavos degustacija M.K. Čiurlionio g. 8, Vilnius
Jau beveik mėnesį džiaugiamės sutikdami nuostabius žmones ir ruošdami jiems kavą mūsų TASTE. MAP. namuose.. SARUNE ZURBA FOTO.     O visus, kurie dar nespėjo užsukti (mūsų aplankyti dar) ar dar kartą .sugrįžti, kviečiame į Lotynų Amerikos bei Afrikos kavų degustaciją - cupping'ą. . Kadangi vietų skaičius ypač ribotas, visus norinčius kviečiame registruotis - hello@tastemap.lt. Kavą ša...
TASTE MAP COFFEE ROASTERS M.K.Čiurlionio g. 8 ATIDARYMAS
Nuo pat manufaktūros atsiradimo, giliai širdy tikėjom ir svajojom, kad vieną dieną atversim savo kavos pasaulio duris dar plačiau!   Kad manufaktūroje skrudinta kava taps lengviau pasiekiama kiekvienam iš jūsų, Kad šalia jos galės gimti daugiau pokalbių, atradimų ir pažinimo, Kad tuo, kas gimsta Vilniaus senamiestyje paslėptoje manufaktūroje, Galėsime tiesiogiai dalintis su kitais.   Šių sva...
CASCARA - džiovintų kavos uogų arbata
Paragauti kavos uogų arbatos - retas malonumas. Dažniausiai šis gėris ir lieka pažįstamas tik kavos augintojų pasauliui, retai eksportuojamas ir laikomas egzotišku produktu visoje Europoje. Džiaugiamės šiandien atvežę "Cascaros" į Lietuvą ir norim ja pasidalinti su Jumis. Šios arbatos pavadinimas yra kilęs iš Ispanų kalbos žodžio, reiškiančio išlukštenti..   Cascaros. arbatoje yra kofeino, tačiau mus...
Naujienos iš Afrikos
Kenya Muburi. Atkeliavusi tiesiai iš Rwama kavos augintojų kooperatyvo, apdorota Muburi "kavos fabrike",  Muburi kavos fabrikas susijęs su Rwama kavos augintojų kooperatyvu. Nurinkę kavos uogas, Rwama kooperatyvo kavos augintojai jas atneša į gamyklą/fabriką, kur kavos uogos yra apdorojamos drėgnuoju būdu. Vanduo kavos apdorojimui naudojamas iš Karimikiu upės (vandens rezervuarų užpildymui bei recirkuliacijai). Po minkšt...
Šaltos kavos
Vasaros karščiai neįsivaizduojami be šaltos kavos. Ji ne tik tonizuoja, bet ir puikiai atgaivina, malšina troškulį. Tiršta ir saldi šalta kava neretai atstoja ir desertą. Viena tokių, affogato .(iš italų kalbos − nuskendęs). .Tai vienas paprasčiausiai pagaminamų, tačiau labai gardus šaltos kavos desertas. Tereikia dviejų ingredientų − ledų ir nedidelio kiekio stiprios kavos (geriausiai tinka espresso). .Tradicinė aff...
Taste Map "African coffees" Unleashed III
Pagaliau subrendo metas Taste Map .Coffee Unleashed III !.   Renginio idėja šį kartą skirta kavoms iš Afrikos, kurių mūsų manufaktūroje jau nebesuskaičiuojam ant vienos rankos pirštų. Ir labai norime jomis pasidalinti su Jumis! Todėl koncentruosimės į užburiantį Afrikos kavų "cupping'ą". T.y. ragausime kavą su šaukštais ir diskutuosime apie tai, kodėl Etiopija nėra lygi kitai Etiopijai. Ar Kenija nelygi Keni...
2014 World of Coffee Rimini, Italy
Katik grįžom prie įprastinio darbo - kavos skrudinimo!. Todėl skubam dalintis įspūdžiais ir naujienomis parsivežtomis iš World of Coffee parodos.. ir pasaulinių kavos ruošimo čempionatų!   Šiais metais neturėjom tokios didelės atsakomybės - atstovauti savo šaliai, todėl turėjom daugiau galimybių dairytis į šalis ir pasisemti patirties ne varžybų, o derybų lygmenyje :)) Labiausiai džiuginanti žinia iš ...
Etiopijos kavų kolekcija
Norime pasidžiaugti ir pristatyti Jums. mūsų šio sezono naujienas, 4 nuostabias Etiopijas... .Jos pasiekė mus tiesiai iš augintojų, pasaulyje gerai žinomų ir labai vertinamų, kartais vadinamų išskirtinės kavos "Boutique" - Ninety Plus.. Šie žalios kavos tiekėjai išsiskiria iš kitų tuo, kad dalyvauja visuose kavos procesuose, nuo jos auginimo, rinkimo, apdorojimo iki tiekimo skrudintojams. Visos šios kavos yra atkeliavusios...
Kodėl reikia maltis kavą namuose?
Šviežumas. kavai yra labai svarbus. Šviežumo sąvoką reiktų suprasti plačiąja šio žodžio prasme. Šviežias yra ne tik kavos derlius, skrudinimas, bet ir malimas. Malimas prieš pat ruošiant kavą yra labai svarbus.. Susimaldami kavą prieš pat jos plikymo momentą užtikrinsime daug aromatingesnį, kokybiškesnį ir gardesnį kavos puodelį.. Pirmiausia dėl to, kad pirkdami kavos pupeles tiksliai matysite ką perkate, nesunkiai g...
Public event - COFFEE UNLEASHED II
BŪNA IR TAIP KAI KAVA LIEJASI LAISVAI IR VISIŠKAI NEMOKAMAI....   PO COFFEE UNLEASHED I, VYKUSIO BIRŽELIO MĖNESĮ PRIŽADĖJOME ŠIĄ KAVOS FIESTĄ PAKARTOTI!. Sugalvojom atrakciją paversti ne tik geros kavos pasimėgavimo švente, bet ir pažinimo. Būtent todėl šį kartą kviesime jus į kavos degustaciją - cupping'ą.. 2013 10 04 nuo 16 iki 19 val skelbiam nemokamos kavos degustacijos dieną.. Kas tai yra ? Visi iš anksto u...
Taste Map įspūdžiai iš Nicos
Paskutinėmis birželio dienomis nica buvo tapusi pasaulio kavos meka.. Mums teko garbė atstovauti savo šaliai pasaulio latte art'o. (piešimo pieno puta) čempionate!.. lietuvos vardą nešėme drąsiai ir užtikrintai! priešininkai buvo labai pasiruošę, bendras lygis buvo labai aukštas, tačiau atsižvelgiant į tai mums pavyko patekti tarp 15-kos geriausių pasaulyje! Verta paminėti ir tai, kad ieva tokio lygio čempionate dalyvavo pi...
Mes 14-ti World Latte Art Championship !!!! Ieva čempionė !!! :))
Sunkus ir ilgas darbas duoda rezultatus, dar kartą tai įrodėm :). Kitais metais ruošimės finalui. Pasaulio !. Ačiū visiems padėjusiems už pagalbą !. Ir vėl būdami "barista team of 2" kuriam stebuklus :)). . Susitiksim prie puodelio TASTE MAP kavos su vienu iš Ievos piešinių ! ;). .  
Pasaulio Latte Art Čempionatas Nicoje
Čia galima peržiūrėti mūsų Ievos pasirodymą pasaulio latte art čempionate!.   http://new.livestream.com/worldcoffee/WLAC2013/videos/22661730.     Šaunuolė! Didžiuojamės ir labai džiaugiamės!. Ypač dėkojame palaikantiems!. Daugiau įspūdžių čempionatui pasibaigus!. . .
Kavos apdorojimo metodai. Drėgnasis
. Nuotraukoje - Rankinis pavyzdinis kavos minkštimo nuėmimo įrenginys Kolumbijoje... . Prieš pradedant ilgą ir mums įdomiausią teorinę dalį apie drėgnąjį apdorojimo metodą, kuri tikimės bus įdomi visiems kavos entuziastams, norime supažindinti su kavomis, kurios yra apdorotos drėgnuoju būdu ir esančios mūsų asortimente J Jeigu tik susidomėsite, siūlome paragauti. Būtų pati geriausia praktika po teorinės pamokos J :. ...
Jau pas mus: Chemex Coffee Maker!
..Pagaliau gavome pirmąją siuntą šio nuostabaus įrenginio švariai, aiškiai, aromatingai kavai ruošti ! Galime drąsiai sakyti, kad šiuo metu Chemex yra mūsų daugkartinis kavos puodelio palydovas ( neskaitant Ievos Latte art treniruočių kavų ) .. . Chemex kaina 165 Lt su nemokamu pristatymu... Tik norime atkreipti dėmesį, kad specialių popierinių filtrų chemex reiktų įsigyti atskirai. 100 vnt. kaina 39 lt. arba galima pri...
Rūgštingumas kavoje ir kaip mes jį suvokiame
Labai dažnai per įvairias kavų degustacijas, ragaujant rūgštingesnes kavas iš Etiopijos, Kenijos ar Gvatemalos tenka išgirsti atsiliepimus iš žmonių, kad šios kavos yra per rūgščios, jos neprimena kavos ir kt. Tačiau galbūt mums prie tokių kavų reikia tiesiog priprasti iš naujo?. Šį kartą iš teigiamos pusės, nes rūgštingumo sąvoka , mūsų nuomone, gali būti sugadinta „dažnai vartojamų“ defektinių rūgščių k...
Degustacinis kavos rinkinys
.5 skirtingos rūšys išskirtinės kavos. Puiki galimybė išragauti, mėgautis naujais pojūčiais ir atrasti savo mėgstamą kavą. Rinkinys susideda iš:..   Brazil Mogiana Pulped Natural. - univerali, subalansuota, saldžiu aromatu paperkanti Brazilijos arabica iš mogiana regiono. Paskrudinta vidutiniškai. Tinkama visiems paruošimo būdams.. Indonesia Sumatra Mandheling. - išskirtinė, charakteringa, stipri. išskirtinio žemi...
Cascara - džiovintų kavos uogų arbata
Ši arbata yra visiška naujiena Lietuvoje, todėl mes sugalvojome pristatyti Jums šį žaismingą produktą susijusį su kava. Cascara yra gaminama iš džiovintų kavos uogų. Jos pavadinimas yra kilęs nuo ispaniško žodžio “cascara” - išlukštenti .(iš ispanų k.). Ši arbata dažniausiai vartojama kavą auginančiose šalyse, ypač populiari Bolivijoje, Yemene. Šiose šalyse cascara yra vadinama “armijos kava” arba “neturtin...
Maragogipe ir Finca La Bolsa
  PRADŽIAI ŠIEK TIEK BENDRAI APIE ŠĮ NESTANDARTINĮ PORŪŠĮ. PAGRINDINĖ YPATYBĖ IŠSKIRIANTI MARAGOGIPE ( arba maragogype ) KAVĄ IŠ KITŲ PORŪŠIŲ – YPATINGAI DIDELĖS KAVOS PUPELĖS. TUO PAČIU IR ŠIO PORŪŠIO KAVAMEDIS ATRODO KITAIP NEI KITI – JAM BŪDINGI DIDESNI LAPAI BEI MAŽESNIS KAVOS PUPELIŲ DERLIUS. NATŪRALU, KAD KAVOS AUGINTOJAMS TIESIOG NE VISADA YRA PARANKU AUGINTI ŠĮ PORŪŠĮ. MARAGOGIPE  YRA NATŪR...
Ieva mūsų čempionė !!!
LABAI DŽIAUGIAMĖS IEVOS REZULTATAIS 2013 M. LIETUVOS KAVOS RUOŠIMO ČEMPIONATUOSE. NAUJAM STARTUI, BEPROTIŠKAI GERI REZULTATAI . IEVA TAPO :.   2013 M. LIETUVOS "LATTE ART" ČEMPIONATO NUGALĖTOJA !!!!!! .. 2013 M. LIETUVOS KAVOS RUOŠIMO ČEMPIONATO 2-OS VIETOS LAIMĖTOJA.. 2013 M. LIETUVOS KAVOS RAGAVIMO ČEMPIONATO 2-OS VIETOS LAIMĖTOJA ..   IEVA PASIRODĖ LABAI LABAI STIPRIAI, SU DVIGUBA JĖGA. ŠAUNUOLĖ . MES MANOME , ...