Taste Map įspūdžiai iš Nicos

Domas Ivonis
Autorius: Domas Ivonis - Kavos entuziastas ir ekspertas, Lietuvos kavos ruošimo čempionas, Taste Map įkūrėjas

Paskutinėmis birželio dienomis nica buvo tapusi pasaulio kavos meka.

Mums teko garbė atstovauti savo šaliai pasaulio latte art’o (piešimo pieno puta) čempionate!

lietuvos vardą nešėme drąsiai ir užtikrintai! priešininkai buvo labai pasiruošę, bendras lygis buvo labai aukštas, tačiau atsižvelgiant į tai mums pavyko patekti tarp 15-kos geriausių pasaulyje! Verta paminėti ir tai, kad ieva tokio lygio čempionate dalyvavo pirmą kartą!  iškovota 14-ta vieta pasaulyje atspindi tai, kad esame teisingame kavos kultūros puoselėjimo ir ruošimo kelyje!

Štai oficialūs varžybų rezultatai, kurie rodo, kokie nedideli skirtumai yra tarp dalyvių

http://www.worldlatteart.org/wp-content/uploads/2013/07/2013-NICE-WLAC-RANKINGS.pdf

čempionatas nicoje atnešė ir keletą staigmenų, nes kai kurie ievos varžovai laikyti favoritais ėmė ir nepateko į finalą. O finale tik šešios vietos stipriausiems pasaulio „piešėjams“. Šiais metais pirmąją vietą iškovojo japonijos atstovė, kuri atnešė naujų vėjų į piešimo pieno puta rungtį, be to, buvo begalo tiksli ir atkakliai siekė savo tikslų!

 

 

be vykusio latte art čempionato nicoje vyko ir kavos su alkoholiu, kavos ragavimo, bei kavos skrudinimo čempionatai! Šiose rungtyse (išskyrus kavos skrudinimo čempionatą) irgi rungėsi Lietuvos atstovai, užėmę 19-tą (iš 21 Kavos su alkoholiu čempionate – http://www.worldcoffeeingoodspirits.org/wp-content/uploads/2013/07/2013-NICE-WCIGSC-RANKINGS.pdf ) ir 32-trą (iš 34-rių Kavos ragavimo čempionate – http://www.worldcuptasters.org ). Gaila, kad lietuvoje dar nevyksta kavos skrudinimo čempionatas, nes būtų labai įdomu išbandyti savo jėgas ir šiame čempionate!

Bet smagiausia yra tai, kad pasiruošimo kambaryje virė labai didelės aistros, vieni juokėsi, kiti verkė, mezgėsi įvairios pažintys ir draugystės, gimė neįkainojama patirtis ruošiant kavą, ją ragaujant, ja grožintis…Kava aplinkui suburia tiek daug talentingų žmonių! buvo gera juos pažinti ir iš jų mokytis! Visas tris renginio dienas!

Tiesa, teko dalyvauti ir keletoje paskaitų, bei savanoriauti Brew bare. paskaitų informacija jau keliauja į mūsų degustacijų žemėlapį. O brew bare ruošta ethiopia yirgacheffe konga pasirodo be galo tinkama ruošti per aero press’ą!

 

Nica ilgam istrigo mūsų taste map’e kaip geras ir kokybiško poilsio kurortas, su kaitria saule, be galo gražiomis apylinkėmis (monaco, eze, canes, st.tropez), ypatingai skaniu maistu, aukšta kultūra, bei dideliais mūsų pasiekimais! gaila, kad tik kokybiškos kavos už parodų rūmų, kur vyko čempionatas vis nepavykdavo išgerti! bet tai reiškia, kad kavos kultūra ne tik lietuvoje, bet ir nicoje dar turi augti ir augti 😉

Labai ačiū tokiai didelei palaikymo komandai!

 

 



Panašios istorijos

Kelionė po Dominikos Respublikos kavos ūkius
. Visos nuotraukos ir įspūdžiai jau netrukus!.
2014 World of Coffee Rimini, Italy
Katik grįžom prie įprastinio darbo - kavos skrudinimo!. Todėl skubam dalintis įspūdžiais ir naujienomis parsivežtomis iš World of Coffee parodos.. ir pasaulinių kavos ruošimo čempionatų!   Šiais metais neturėjom tokios didelės atsakomybės - atstovauti savo šaliai, todėl turėjom daugiau galimybių dairytis į šalis ir pasisemti patirties ne varžybų, o derybų lygmenyje :)) Labiausiai džiuginanti žinia iš ...
Instagram @tastemap