CASCARA – džiovintų kavos uogų arbata

Ieva Ivonė
Autorius: Ieva Ivonė - Lietuvos piešimo ant kavos čempionė, Taste Map įkūrėja

Paragauti kavos uogų arbatos – retas malonumas.

Dažniausiai šis gėris ir lieka pažįstamas tik kavos augintojų pasauliui, retai eksportuojamas ir laikomas egzotišku produktu visoje Europoje.

Džiaugiamės šiandien atvežę „Cascaros“ į Lietuvą ir norim ja pasidalinti su Jumis.

Šios arbatos pavadinimas yra kilęs iš Ispanų kalbos žodžio, reiškiančio išlukštenti.

 

Cascaros arbatoje yra kofeino, tačiau mus sužavėjo cascaros skonis. saldi, vaisinė, su švelnia rūgštele. Dominuoja erškėtrožės, razinos, cinamonas ir saldžios raudonos uogos, vanilės švelnumas.

Cascara galima mėgautis viena arba derinti su kava.

 

Mūsų rekomenduojamos proporcijos: 12g cascaros – 200ml vandens.

Suberkite ją į  mėgstamiausią kavinuką ar arbatinuką (puikiai tiks prancūziškas kavinukas-French Press) ir užplikykite karštu, tačiau neverdančiu vandeniu. Plikykite 4-8 minutes atsižvelgdami į tai, kokio stiprumo arbatą mėgstate. Tam, kad arbatą užplikytumėte tolygiai, gerai išmaišykite prieš gerdami.

 

Ši Cascara turi tiesioginį atsekamumą iki pat kavos ūkio.

 

Regionas/Kilmės šalis: Matagalpa/Nikaragva

Augimo aukštis: 850-1150 metrų virš jūros lygio.

Ūkis: El Limoncillo

rūšis: 100 % Arabika

Porūšis: Pacamara

Apdorojimo būdas: drėgnasis (angl.washed)

 

IMG_1739

 

 

 

 

 



Panašios istorijos

Kavos ruošimas. Hario V60
Kita stotelė -  Japonija.! Taip taip, ne kur kitur, bet būtent čia buvo išrastas kitas plikymo būdas – Hario V60.. Hario istorija prasideda 1921 m. Tokijuje. Būtent šiais metais yra įkuriama įmonė, kuri pradėjo konstruoti ir gaminti namų apyvokos bei chemijos pramonės stiklo produktus. Per 30 metų patirties Hario užpatentavo Hario stiklą (angl. Hario Glass.), kuris jų teigimu yra iš 100 proc. natūralių mineralų, dėl gere...
Kavos ruošimas.Chemex
Kas yra juoda filtrinė kava?  Vis daugiau ir daugiau kavos entuziastų renkasi šį variantą dėl skonio profilių įvairovės, paruošimo paprastumo ar vedami noro išbandyti kažką naujo. Taigi, kas tai? Trumpai tariant ~98 proc. vandens ir ~2 proc. įvairių tirpių cheminių elementų esančių kavoje. Tikriausiai reikėtų pradėti nuo to, jog šį ruošimo būdą išpopuliarino ypatingos kavos ruošimo vietos (angl. Specialty Coffee...
Šaltos kavos
Vasaros karščiai neįsivaizduojami be šaltos kavos. Ji ne tik tonizuoja, bet ir puikiai atgaivina, malšina troškulį. Tiršta ir saldi šalta kava neretai atstoja ir desertą. Viena tokių, affogato .(iš italų kalbos − nuskendęs). .Tai vienas paprasčiausiai pagaminamų, tačiau labai gardus šaltos kavos desertas. Tereikia dviejų ingredientų − ledų ir nedidelio kiekio stiprios kavos (geriausiai tinka espresso). .Tradicinė aff...
Instagram @tastemap