Cascara – džiovintų kavos uogų arbata

Ieva Ivonė
Autorius: Ieva Ivonė - Lietuvos piešimo ant kavos čempionė, Taste Map įkūrėja

Ši arbata yra visiška naujiena Lietuvoje, todėl mes sugalvojome pristatyti Jums šį žaismingą produktą susijusį su kava. Cascara yra gaminama iš džiovintų kavos uogų. Jos pavadinimas yra kilęs nuo ispaniško žodžio “cascara” – išlukštenti
(iš ispanų k.). Ši arbata dažniausiai vartojama kavą auginančiose šalyse, ypač populiari Bolivijoje, Yemene. Šiose šalyse cascara yra vadinama “armijos kava” arba “neturtingųjų kava”. Cascara turi nemažai kofeino, todėl puikiai tonizuoja. Jos skonis labai įdomus. Ji saldi, turi švelnę rūgštelę, šiek tiek primena raudonąją Roibos arbatą, joje dominuoja razinų natos, švelniai juntama erškėtrožė. Labai žavi, gerą viskį primenanti spalva. Litrui vandens reikia apie 20g cascaros geram skoniui išgauti. Prie šios arbatos labai tinka medus. O Cascara su ledukais – puikiai atgaivina.

Tai dar viena galimybė prisiliesti prie kavos šiek tiek arčiau ir šiek tiek kitu kampu.

 



Panašios istorijos

Kavos ruošimas. Hario V60
Kita stotelė -  Japonija.! Taip taip, ne kur kitur, bet būtent čia buvo išrastas kitas plikymo būdas – Hario V60.. Hario istorija prasideda 1921 m. Tokijuje. Būtent šiais metais yra įkuriama įmonė, kuri pradėjo konstruoti ir gaminti namų apyvokos bei chemijos pramonės stiklo produktus. Per 30 metų patirties Hario užpatentavo Hario stiklą (angl. Hario Glass.), kuris jų teigimu yra iš 100 proc. natūralių mineralų, dėl gere...
Kavos ruošimas.Chemex
Kas yra juoda filtrinė kava?  Vis daugiau ir daugiau kavos entuziastų renkasi šį variantą dėl skonio profilių įvairovės, paruošimo paprastumo ar vedami noro išbandyti kažką naujo. Taigi, kas tai? Trumpai tariant ~98 proc. vandens ir ~2 proc. įvairių tirpių cheminių elementų esančių kavoje. Tikriausiai reikėtų pradėti nuo to, jog šį ruošimo būdą išpopuliarino ypatingos kavos ruošimo vietos (angl. Specialty Coffee...
CASCARA - džiovintų kavos uogų arbata
Paragauti kavos uogų arbatos - retas malonumas. Dažniausiai šis gėris ir lieka pažįstamas tik kavos augintojų pasauliui, retai eksportuojamas ir laikomas egzotišku produktu visoje Europoje. Džiaugiamės šiandien atvežę "Cascaros" į Lietuvą ir norim ja pasidalinti su Jumis. Šios arbatos pavadinimas yra kilęs iš Ispanų kalbos žodžio, reiškiančio išlukštenti..   Cascaros. arbatoje yra kofeino, tačiau mus...
Šaltos kavos
Vasaros karščiai neįsivaizduojami be šaltos kavos. Ji ne tik tonizuoja, bet ir puikiai atgaivina, malšina troškulį. Tiršta ir saldi šalta kava neretai atstoja ir desertą. Viena tokių, affogato .(iš italų kalbos − nuskendęs). .Tai vienas paprasčiausiai pagaminamų, tačiau labai gardus šaltos kavos desertas. Tereikia dviejų ingredientų − ledų ir nedidelio kiekio stiprios kavos (geriausiai tinka espresso). .Tradicinė aff...
Instagram @tastemap